Świąteczna akcja – podziękowanie!!!

Bożonarodzeniowa pomoc Polakom na Kresach dobiegła końca. Wkrótce wyruszy transport z darami do tych, którzy tak bardzo potrzebują
wsparcia. I nie chodzi tu tylko o rzeczy materialne, ważne że jest to wsparcie od Nas – Polaków – dla Rodaków na Kresach. Każdy, nawet najmniejszy podarunek nagrodzony jest uśmiechem i niewypowiedzianą wdzięcznością. To maleńka cząstka Ojczyzny, za którą tęsknią i kochają całym sercem.
        Ofiarność Darczyńców przerosła nasze oczekiwania, aż trudno uwierzyć jak wiele osób przyłączyło się do akcji. Jesteśmy ogromnie zaskoczeni zaangażowaniem lokalnej społeczności, co daje nadzieję, że powołanie Fundacji i praca na jej rzecz ma sens i przynosi owoce. Chcemy gorąco podziękować wszystkim i każdemu z osobna, za bezinteresowną pomoc i serce biorąc udział w zbiórce darów.

Nasze podziękowania kierujemy m. in do:
– Do Polskiego Komitetu Pomocy Społecznej oddział Wadowice
– Stowarzyszenia Dużych Rodzin 3+ Oddział Małopolski w Nowym Targu
– Strażaków OSP Maniowy
– Domu Kultury w Maniowach
– Firmy Manstel, Maniowy
– Domu Kultury w Kluszkowcach
– Strażaków OSP Huba
– Pań z KGW Huba
– SP w Łapszach Niżnych
– Parafii w Łapszach Niżnych
– Zespołu Szkół Ekonomicznych w Nowym Targu
– SP w Grywałdzie
– SP w Waksmundzie
– SP im. Władysława Orkana w Maniowach
– Parafii Maniowy
– LO im. Seweryna Goszczyńskiego w Nowym Targu
– Zespołu Placówek Oświatowych im. Katarzyny Smreczyńskiej w Koninie
– Sklepów GS Samopomoc w Bukowinie Tatrzańskiej i Białce Tatrzańskiej
– Wszystkich indywidualnych Darczyńców którzy wspierają nas materialnie, finansowo i motywują do podejmowania nowych wyzwań 🙂

Wspólnie tworzymy wielkie dzieło pomocy. Już dziś prosimy: bądźcie z nami, wkrótce ruszamy z kolejnym projektem, ale o tym następnym razem. Odwiedzajcie stronę internetową Fundacji: https://fundacjadunajec.pl/  i śledźcie profil społecznościowy.

DZIĘKUJEMY !!!!!!

Zbigniew Konopka