Wyprawa do raju

Już 08. 05. 2022r. zapraszamy PRZYJACIÓŁ Fundacji Dunajec na niezwykłą wyprawę do Raju. Dokładniej rzecz ujmując, do Słowackiego Raju.

To niezwykłe miejsce w Polsce nie ma odpowiednika. Fantastyczne wąwozy, dzikie rozpadliny, wodospady, drabinki, mosty wiszące ?. Trasa będzie jak na Słowacki Raj, umiarkowanie trudna, przejdziemy odcinek przepięknego Przełomu Hornadu, będziemy wspinać się na drabinki Klasztorskiej Rokliny, zdobędziemy Klasztorisko gdzie znajdują się XIII wieczne ruiny pustelniczego zakonu Kartuzów i XX wieczny, symboliczny cmentarz, zejdziemy leśnymi ścieżkami do urokliwej miejscowości Podlesok. W drodze do Raju albo w drodze powrotnej, zobaczymy niezwykłe budowle Spiskiego Czwartku, Kieżmarku i Spiskiej Białej. Poza atrakcjami przyrodniczymi, poznamy wiele ciekawych miejsc i historii ważnych za równo dla Słowacji, Węgier jak i Polski Miedzy innymi niezwykłą historię Zastawu Spiskiego.

Koszt wyjazdu w zależności od środka transportu i ilości osób wyniesie około 80 zł od dorosłej osoby.

Dla dzieci i młodzieży szkolnej będzie duża zniżka ? nawet do 50 %

W cenę wliczony jest transport oraz opieka pilota i przewodnicka (przewodnik Zbigniew Konopka, jak zwykle, wynagrodzenie przeznacza na potrzeby Fundacji Dunajec ? #kresy #paczkadlapolaka)

Wyjazd o godzinie 7.00 z miejscowości Czorsztyn, następne przystanki to Maniowy, Huba, Dębno Frydman i Niedzica. Jeśli będzie taka potrzeba,
Zapraszamy do Raju ? Dla przyjaciół Fundacji którzy chcą przyjechać z daleka jest możliwość zakwaterowania w Gospodarstwie Karolina oraz w zaprzyjaźnionych kwaterach, pensjonatach i pokojach za równo w Hubie jak i sąsiednich miejscowościach.

Informacje i zapisy :
Zbigniew Konopka