zarząd

Zbigniew Konopka

Prezes Zarządu

Żonaty, ojciec trzech córek, rolnik, przewodnik górski. Zainteresowania to: Góry, rzeźba i snycerstwo, jazda konna.

Marcin Bernard Kania

Wiceprezes Zarządu

Działacz społeczny, współtwórca Sekcji Młodzieżowych przy ŚZŻ Armii Krajowej. Odpowiedzialny za kontakty z organizacjami w Polsce i poza macierzą – ds. logistyki, wolontariatu. Koordynuje i promuje wszelką współpracę z młodzieżą i ludźmi na rzecz dobra drugiego człowieka. Prywatnie szczęśliwy ojciec dwójki dzieci, lubi prace w ogrodzie, czytać książki, las i góry.

Piotr Julian Majocha

Andrzej Różyński

Członek Zarządu

Z urodzenia Mazur, ale jest „góralem z wyboru” i obecnie mieszka na Spiszu. Lubi wycieczki górskie
piesze i rowerowe oraz maratony na rolkach. Interesuje się geopolityką i geostrategią.

Zofia Danuta Łukasz

Katarzyna Kubasiak

Robert Goliński

Członek Zarządu

Rodowity Łodzianin. Miłośnik gór i wszystkiego, co jest z nimi związane. Pasjonat wycieczek górskich, turystyki rowerowej, a nade wszystko strzelectwa. Instruktor strzelectwa sportowego. Uśmiech
i empatia to jego drugie imię.

Renata Chryc

Członek Zarządu

Bibliotekarka z uśmiechem. Lubi dobrą książkę i  teatr. Ceni sobie szczerość oraz przyjaciół. Wciąż poznaje ciekawych ludzi  – uważa, że każdy człowiek wnosi coś cennego w nasze życie.
Działalność w Fundacji pozwala Jej spojrzeć na świat z innej perspektywy, podjąć nowe wyzwania i uczyć się być szczęśliwym doceniając to, co mamy.

Rafał Andrusiewicz

Honorowy Członek Zarządu

Wielbiciel teatru i historii, krakowianin zainteresowany dziedzictwem kresów. Zawodowo copywritter, scenarzysta. W wolnych chwilach zajęty fotografią i tangiem.