Bus potrzebny od zaraz!

Długo zastanawiałem się czy wypada zwracać się z taką prośbą

Z jednej strony nie chciałbym nadużywać dobroci i przychylności naszych PRZYJACIÓŁ ale z drugiej strony, sprawa z którą się zwracam jest niezwykle ważna dla działań w zakresie pomocy ludziom w potrzebie. Do tej pory spotykamy się z wielką życzliwością i pomocą, wielu bezinteresownych ludzi o WIELKICH SERCACH, co pozwala mieć nadzieję, że i tym razem uda się rozwiązać nasz problem.

Jak wiecie, staramy się pomagać i dzięki Wam udało się zrobić wiele ale to nie wszystko na co nas stać. Organizujemy obecnie i planujemy w przyszłości: Zbiórki darów, prace wolontariuszy na terenie Litwy, Ukrainy, Gruzji, wymianę młodzieży, wydarzenia sportowe, wyjazdy rekrutacyjne dla wolontariuszy koncerty i wiele innych projektów. Do prowadzenia tak szerokiej działalności potrzebne jest zaangażowanie wielu ludzi dobrej woli, pieniądze i niezbędne są: ŚRODKI TRANSPORTU !!!

Moja prośba dotyczy właśnie tej kwestii: jak do tej pory zawsze znajdowały się bezinteresowne osoby które wypożyczały, udostępniały nam w razie potrzeby, ciężarówki, busy a nawet duże tiry. Wspaniale, że są ludzie którzy nam pomagają w tym względzie ale najlepszym rozwiązaniem byłoby posiadanie własnego pojazdu. Idealny byłby bus towarowo osobowy taki 9 osobowy, można przewieźć nim uchodźców, wolontariuszy do pracy a po wyjęciu siedzeń można przewozić dary dla potrzebujących wsparcia.

PROSZĘ O POMOC – Cała działalność naszej fundacji opiera się na wolontariacie, i dobrej woli naszych darczyńców, wszystko co otrzymujemy jest przekazywane potrzebującym, nie mamy obecnie możliwości zakupu za gotówkę takiego samochodu. Jeśli ktoś osobiście albo przez swoich znajomych, może nam udostępnić, wydzierżawić, odsprzedać na dogodne raty, oddać w leasing lub w jakikolwiek inny sposób, pomóc w zdobyciu takiego pojazdu, będziemy wdzięczni.

Każdy pomysł i każda pomoc jest dla nas cenna. Zapraszam do współpracy i udziału w tym i innych naszych projektach.

„Najświeższe” informacje znajdą Państwo w zakładkach naszej strony i na naszym profilu FB (https://www.facebook.com/Fundacja-Dunajec-Pomoc-Polakom-Na-Kresach-121432019676580)

Z góry dziękuję za pozytywne nastawienie i pomoc

Prezes Fundacji Dunajec-Pomoc Polakom na Kresach
Zbigniew Konopka