Dary dla Polaka Kresowiaka

W ostatnich dniach wysłaliśmy kolejny transport darów dedykowany dla Polskiej społeczności na Białorusi. Transport był możliwy dzięki wielu
LUDZIOM DOBREJ WOLI. Nie sposób wymienić tu wszystkich wspomnę tylko, że w tym transporcie wsparła nas (wybitnie) Pani Maria Joneczko z Kęt, Gmina Czorsztyn, firma Leszka Bednarczyka z Kluszkowiec, szkoła i przedszkole z Ostrowska, parafia z Łopusznej oraz wielu wspaniałych ludzi, którzy potrafią się dzielić z potrzebującymi.

W imieniu Polaków na Kresach Jeszcze raz DZIĘKUJĘ

Wysyłamy pomoc humanitarną, zbieramy dary, remontujemy miejsca Pamięci , szkoły, organizujemy koncerty, warsztaty, imprezy sportowe
Dużym wydarzeniem będzie organizowany w Sromowcach Niżnych już 05.08. 2023 r. „Piknik Rodzinny” z którego dochód przeznaczamy na przyjazd do Polski na letni wypoczynek, dzieci z najuboższych Polskich rodzin, żyjących na terenie Białorusi i Litwy.

Zapraszamy do współpracy: wolontariuszy, darczyńców, artystów, wystawców. Razem możemy zdziałać wiele DOBREGO !!!

Nagrobek dla „Jureczka” Najmłodszego Partyzanta Wileńszczyzny
BIEG W PUSZCZY RUDNICKIEJ